בסדרת כתבות זו ננסה לענות על השאלה כיצד מפתחים רעיון עסקי פרוע לחברה פעילה ורווחית בתחום האינטרנט. מהם השלבים בהפיכת החלום לעסק?
מי מאיתנו לא ישב עם חברים ומשפחה והעלה רעיונות עסקיים שונים ומגוונים שכולם,כמובן, בעלי פוטנציאל לרווחים של מיליוני שקלים…
שוק האינטרנט בחו”ל הוא שוק כמעט ללא גבולות,רחב ומגוון, מיליארדי גולשים ומיליארדי לקוחות פוטנציאלים. האפשרויות העסקיות רחבות ביותר לכן כל כך הרבה יזמים ישראלים מנסים את מזלם בהקמת אתר אינטרנט בחו”ל.
הדרך מרעיון עד מימושו לעסק פעיל היא ארוכה,קשה ומורכבת ולא מתאימה לכל אחד.
השלבים המפורטים בכתבות אינם בסדר כרונולוגי אלא ברוב המקרים משולבים אחד בשני ומבוצעים במקביל.
יש לך רעיון גדול לאתר אינטרנט שיפנה לגולשים בחו”ל. איך מתקדמים משלב זה לשלב ביצועי?
מחקר מתחרים וגיבוש רעיון – הדרך הטובה ביותר להתחיל היא לבדוק האם מישהו כבר חשב על רעיון כמו שלך. בדוק האם יש כבר אתרים מתחרים? איך עובדים אתרים אילו? כנס לאתרים בתחום שלך ובצע מחקר ראשוני ובסיסי לגביהם. מה רמת האתרים המתחרים,איזה מערכות (אם בכלל) המתחרים משתמשים? עד כמה האתרים מושקעים וכדומה. יזמים רבים נכנסים דווקא לתחומים מוכרים המאופיינים ברמת תחרות גבוהה כגון הימורים. יזמי אילו בעלי ניסיון וידע בתחום. (אם אתה לא מבין בתחום ההימורים,הסיכוי שתצליח להתברג במיקומים גבוהים בתוצאות האורגניות עבור ביטויים מובילים ולונג טייל בגוגל קטן ביותר…)
תוכנית עסקית בסיסית – גם אם אתה לא הולך לגייס כסף מקרנות או ממשקיעים זרים,צריך להכין תוכנית עסקית בסיסית. הכוונה אפילו לדוח אקסל בסיסי שבו תנסה להעריך הכנסות כנגד עלויות, לוחות זמנים ומסקנות. נסה להיות ריאלי כמה שיותר. ברוב המקרים כן תצטרך לגייס כסף ממשפחה\חברים ולכן רצוי להכין תוכנית עסקית. כמובן שהתוכנית אינה מדד להצלחה ואינה מבוססת על נתונים אמיתיים אלא רק על הערכות אבל היא יכולה לתת כיוון ראשוני להיתכנות-GO או NO GO.
אל תמהר! – קח את הזמן ובצע בדיקות ראשונות אילו לפני שאתה מתחיל לדבר עם משקיעים.
עלויות – מה עלות הפרויקט? כמובן הדבר תלוי בסוג האתר שחשבת עליו.האם מדובר על אתר תדמיתי לחברה / מוצר / שירות או אתר תוכן או פורטל? אתר קניות עם מערכת סליקה? אתר אפיליאייט? עלות הקמת האתר היא בהתאם לסוג האתר ומורכבותו וכן בהתאם לרמת התחרות בתחום. ככל שהאתר שלך יהיה מורכב יותר ומקצועי יותר,כך גם העלות שלו. מאחר ואתה לא בונה אתרים מקצועי, תצטרך להיעזר בחברה לבניית אתרים (בהמשך הכתבה). גם אם מדובר אפילו בבלוג משודרג, רצוי להיעזר באנשי מקצוע.
מערכות מורכבות עם אלגוריתמים ומנועים יכולות לעלות עשרות אלפי דולרים.
מעבר לנושא בניית האתר,קח בחשבון הוצאות של הקמת חברה בחו”ל ופתיחת חשבון בנק בחו”ל, קניית תוכן,תרגומי תוכן, הוצאות שיווק כגון קמפיין במנועי החיפוש, הוצאות לקידום האתר,משכורות, אירוח (הוסטינג), משרדים ועוד. בשלב זה רצוי לתאם פגישות עם חברות מקצועיות לבניית אתרים לקבלת עלות משוערת. יתכן והפרויקט יהיה גדול עליכם מבחינה פיננסית או אולי תופתעו לטובה. רצוי להיפגש עם לפחות 3-4 חברות לפני קבלת ההחלטה.
קידום הפרויקט – מי יקדם את הפרויקט? האם אתה תהיה זה שינהל את כל הפרויקט או שיש לך צוות? האם תצטרך לגייס צוות להרים את הפרויקט?
חשוב לדעת לפני הכל שלהקים חברה ואתר אינטרנט זה עבודה בפול טיים ג’וב. מהצד הכל נראה פשוט אבל בפועל מדובר בעבודה קשה,ארוכה ולפעמים מייאשת. אם תיעזר באנשי מקצוע בתשלום או שחבריך לפרויקט יעבדו, חובה לתאם ציפיות לגבי שעות העבודה, כישורים ותשומת לב כללית.
בכתבה הבאה נסקור את ההכנות לפרויקט – הכנת התשתית התפעולית,קרי – הקמת החברה בחו”ל,פתיחת חשבון הבנק , בחירת חברה לבניית אתרים והתחלת הפרויקט.
אתם מוזמנים לפנות אלינו לפגישת הכרות אישית ללא כל התחייבות בטלפון: 4257 03-510 ,
באמצעות דוא”ל: [email protected] או באמצעות טופס יצירת קשר