בנקאות בינלאומית – פתיחת חשבון לחברה בחו”ל - gbo-il

בנקאות בינלאומית – פתיחת חשבון לחברה בחו”ל

חברתנו מתמחה במתן סיוע מקצועי לפתיחת חשבונות בנק מסחריים לחברות במגוון רחב של בנקים מסביב לעולם.

ליווי תהליך פתיחת חשבון הבנק מתבצע ממשרדינו בישראל במהירות וביעילות. קבל את כל האפשרויות העומדות לרשותך!

 

חברתינו אינה מעניקה ייעוץ מס מקומי ו/או בינלאומי

 

חברות רבות מוצאות את עצמן במצב שהן צריכות לפתוח חשבון בחו”ל. בנקים בחו”ל וניהול חשבונות בחו”ל אינם זהים לניהול חשבון בנקים בארץ כשמדובר בחשבונות עסקיים. בנוסף, ישנם פרטים רבים שיש להכיר לפני שפותחים חשבון בבנקים בעולם. בנקאות בינלאומית הוא משחק שונה מהבנקאות המקומית. במאמר זה נתרכז בדברים החשובים שקשורים לפתיחת חשבונות בנק בחו”ל.

בבנקאות הבינלאומית נהוג שיש הפרדה בין חשבונות פרטיים וחשבונות של חברות. פתיחת חשבון בנק בחו”ל לחברה זרה אניו דומה לפתיחת חשבון בנק פרטי וישנם הבדלים רבים בטפסי הבנק, בהצגת המסמכים הנדרשים ובהחלטות באשר לאופן פעולת החשבון. כל אלה נקבעים על ידי חוקי הבנק שבו יפתח החשבון וכן חוקי הבנקאות הבינלאומית אשר מכתיבים את נוהלי הבנקים בעולם.

כיצד לפתוח חשבון בנק לחברה הפועלת בחו”ל

על מנת לפתוח חשבון בנק לחברה זרה, תחילה יש להקים חברה בחו”ל. תהליך הקמת החברה מתבצע לפני תהליך פתיחת החשבון בבנק הבינלאומי ולכן כבר בעת הקמת החברה יש לחשוב על פתיחת החשבון בבנק. לחשוב על כך פירושו להחליט מי יהיה מורשה לפתוח חשבון בנק ומי יהיה מורשה לתת הוראות בחשבון החברה. על הדירקטוריון בחברה יהיה לחתום על מסמך החלטת החברה ששם מפורטים כל הפרטים הללו ומי מורשה לעשות פעולות בחשבון החברה. מסמכים אלה מצורפים לסט המסמכים של החברה לכן כבר בתהליך הקמת החברה חשוב לקבוע זאת ולהזמין מסמך (באנגלית מסמך זה נקרא Board resolution). במידה וביקשתם שירותי נאמנות של דירקטורים נאמנים ושל בעלי מניות נאמנים יש לדאוג לקבל ייפוי כוח מלא מן החברה.

החלטות שיש לקבל לפני פתיחת חשבון חברה בבנק בחו”ל

  • מורשי החתימה – יש להחליט מי מורשה לפתוח את חשבון הבנק מטעם החברה ומי יחתום על סט המסמכים המצורפים המוגשים לבנק. כשמדובר בחברה פעילה יהיה לסמנכ”ל הכספים ולמנכ”ל את הרשות לחתום על סט המסמכים לפתיחת החשבון. בחברה זרה מסוג אופשור או חברות הנפתחות באיי הבתולה הבריטית לדוגמא, חותמים בדרך כלל בעלי החברה עצמם.
  • זכות חתימה – יש להחליט מי מבעלי התפקידים של החברה מורשה לתת לבנק הוראות בשם החברה ואיך יתבצע סדר ההוראות. כלומר, האם יש צורך בחתימת יד אחת או יחד, וכן יש להעביר לבנק מי מורשה להעביר לו הוראות לכל הפעילות הבנקאית. יש אפשרות להחליט על חתימה בנפרד, כלומר שכל אחד יכול בעל זכות חתימה יכול להעביר לבנק הוראות לבדו ללא חתימות נוספות. אפשרות שנייה היא חתימות ביחד, כלומר שכל בעלי זכות החתימה חייבים להיות בסדר הנכון כדי להעביר לבנק הוראות שונות. צורה זו היא הצורה העדיפה וכך יש לחברה פיקוח טוב יותר על הנעשה בחברה ובחשבונות הבנק שלה.
  • הצהרת נהנים – זהו אחד הטפסים החשובים ביותר שבו מצהירים פותחי החשבון בבנק מי ירוויח מפעולות החברה. גם אם החברה היא בבעלות חברה אחרת, בבנקאות הבינלאומית יש לדעת מי הנהנה האחרון בשרשרת ולא משנה מה אורך השירשור ומהו מבנה הבעלות של החברה. כך יכול הבנק לבדוק האם הנהנה הוא לגיטימי והאם הוא יכול לפתוח לו חשבון בבנק.
  • טופס הכרת לקוח – בטופס זה מפרטים את פעילות החברה, מקור הכסף שלה, מידע על הבעלים של החברה וכדומה. הבנק יכול לדרוש מכם מסמכים המאשרים ומעידים על מקור הכסף. כך הבנק מבטיח שלא נעשית דרכו פעולת הלבנת הון. בנוסף, לאורך הפעילות השוטפת של החברה הבנקים יכולים לבקש מהחברה להציג חוזים, חשבוניות והסכמים שונים שבהם מעורבת החברה על מנת לאמת את מקור הכסף שנכנס לחשבון הבנק.
  • גישה לאינטרנט – בבנקים שיש אפשרות לניהול החשבון באינטרנט יש להגיש את הבקשה לכך בעת פתיחת החשבון. יש צורך להגדיר אימייל של החברה שאליו הבנק ישלח את סיסמאות הגישה וכדומה.

פתיחת חשבון בבנק בינלאומי כרוכה בהרבה פרטים ומוטב להיות מוכנים לכך מראש. נשמח לסייע לך בבחירת הבנק המתאים ביותר לפעילות העסקית הצפויה!


[/av_textblock]

[/av_one_full]

[/av_section]