ניתן כיום להבחין בין שני סוגים של חברות זרות או שתי דרכים לניהול עסקי שבאים לידי ביטוי בסוג החברה ובמיקום תחום השיפוט בו החברה הוקמה.
בעבר רוב תחומי השיפוט הנפוצים הציעו לקהל העסקי חברות ללא צורך בניהול ספרים, חובת הגשת דוחות כספיים, תשלומי מס וכדומה ובכך לבעלי החברה הייתה את האופציה כיצד לנהל את העסק – ניהול שקוף ומסודר או ניהול ללא ספרים. נושא המס נשאר בעיקר בחובת הדיווח למדינה שבה בעלי החברה מוגדר כתושב או כחייב במס.
ניתן היה לפתוח לחברה חשבונות בנק בבנקים מכל הסוגים – גם בנקים קטנים וגם בנקים גדולים בשוויץ, סינגפור הונג קונג ועוד. הבנקים בעבר לא דרשו שהחברה תנהל ספרים וכך בעצם צמחה תעשיית חברות האופשור.
תחומי השיפוט שדורשים ניהול חשבונאי תקין נמצאים שוויץ, הונג קונג, סינגפור, קפריסין ועוד לעומת תחומי שיפוט כ BVI, סיישל או פנמה שאין דרישה לניהול ספרים.
עולם הבנקאות השתנה בשנים האחרונות כאשר רמת הרגולציה והפיקוח עלתה מאוד והדרישות של הבנקים מלקוחותיהם התגברו וכך בנקים רבים בעולם עדכנו את המדיניות שלהם לגבי לקוחות חדשים שמעוניינים לפתוח חשבון בנק. אחת ההגבלות החדשות ביותר היא מניעה וחסימה של חשבונות בנק עסקיים לחברות אופשור שאינן חייבות בניהול חשבונאי תקין. לדוגמא, תחום שיפוט פופולארי להקמת חברות הוא סיישל או BVI. בעבר ניתן היה לפתוח חשבונות בנק מכל מקום אך כיום כבר לא.
מה זה מצריך מהיזם?
על היזם לבחון היטב את תחום פעילותו, ספקיו ולקוחותיו בהקשר הבנקאי ולשקול היטב את הסטרקצ’ר (חברה בחו”ל + חשבון בנק בחו”ל) בבואו להקים את האופרציה. כל דבר חייב להילקח בחשבון.
נשמח לסייע לך ולתרום מניסיוננו העשיר בהקמת חברות וחשבונות בנק בחו”ל.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!