שר האוצר של קפריסין, מר וסוס שיארלי (Vassos Shiarly ) הגיב לאחרונה על טענות מצד האיחוד האירופי בדבר הקלות מיסויות, הלבנות הון והימנעות ממס שלכאורה קפריסין מציעה.
שר האוצר אמר שקפריסין יישמה את כל החלטות ותקנות האיחוד למניעת הלבנות הון ומקיימת הלכה למעשה מדיניות פיקוח הדוקה. הדברים נאמרו על רקע האפשרות שקפריסין תקבל סיוע מהאיחוד האירופי והבטחת שלמות הכלכלה באי.
זאת ועוד, שר האוצר, מר שיאלי הוסיף ואמר שדווקא קפריסין מיישמת הסכמים בינלאומיים במהירות וביעילות גבוהה מאשר מדינות החברות באיחוד. אחד היתרונות של קפריסין הוא במערכת המס המקלה שלה וכן במס חברות נמוך יחסית מאשר מדינות האיחוד, כל זאת סייע לקפריסין להפוך מרכז פיננסי ועסקי אירופאי מוביל אך כיום שאר מדינות האיחוד אינן רואות בעין יפה את מדיניות המס הנמוך. שר האוצר הדגיש שקפריסין מצטיינת במתן שירותים שונים ואינה נחשבת למדינה יצרנית או תעשייתית.
מדינות הגוש האירופאי סובלות ממיתון עמוק ובעיות כלכליות קשות לכן הן לוטשות עיניים לקפריסין ולמדיניות המס החברות הנמוך באי שעומד על 12.5% ודורשות מקפריסין להדק את הפיקוח על הלבנת הון וחקיקות על מנת שתוכל לקבל את הסיוע המיוחל מהאיחוד.
קפריסין הייתה חשופה ליוון בשנים האחרונות ונקלעה לבעיה פיננסית עקב בעיותיה של יוון וניהלה תקופה ארוכה מו”מ לחילוצה דרך קרנות בינלאומיות רבות, התקווה שבחודש מרץ השנה קפריסין תחתום על הסכמי חילוץ. כמובן שאחד התנאים לקבלת חילוץ פיננסי הוא קיצוצים רוחביים קשים בהוצאות הממשלה אך כבר עכשיו ממשלת קפריסין החלה בהתייעצויות פוליטיות כיצד לנהל את הקיצוץ. ברור לכולם בקפריסין שהקיצוצים יהיו כואבים אך יחד עם זאת, אין לאי הקטן ברירות רבות.
בראיה ישראלית – קפריסין משכה במשך שנים רבות אנשי עסקים ישראלים ויזמים רבים שהקימו באי את פעילותם מסיבות רבות כגון גישה לשווקים באירופה, מיתוג בינלאומי, מדיניות מס נמוכה, מערכת בנקאות טובה שמבינה עסקים וכמובן הקרבה לישראל, כל אילו ממשיכים גם היום להוות אבל שואבת לישראלים ופעילותם באי כמעט ולא ירדה.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!