תקנות חדשות לרגולציה של תעשיית קרנות הגידור באירופה מאושרות - gbo-il
News

הפרלמנט האירופי ( The European Parliament- EP) אימץ את ההוראות והתקנות אשר יציגו בפעם הראשונה רגולציה אירופאית לתעשיית קרנות הגידור הכוללת קרנות השקעה אלטרנטיביות, קרנות גידור פרטיות וקרנות השקעה אחרות.

ההנחיה תיכנס לתוקפה עד שנת 2013.

זהו המכשול האחרון עבור ההנחיה, אשר הכללים הם ייכנסו לתוקף עד שנת 2013. רשות ניירות ערך בשווקים האירופיים The European Securities and Markets Authority -Esma) והנציבות האירופית נדרשות עכשיו לסכם ולהכין את הפרטים של ההוראות באמצעות חקיקת הנחיות וכיצד ההנחיות הללו יהיו מפוקחות.


התקנות יטילו דרישות דיווח להון הראשוני בסקטור קרנות הגידור והתעשייה הפיננסית, כאשר עד היום, הרגולטורים באירופה נמנעו מ”לגעת” בתעשייה זו . התוצאה המיידית של התקנות החדשות והרגולציה המשופרת ישפרו את הביטחון ואת ההגנה על משקיעים באותם קרנות וברמה הכוללת, ישפרו את היציבות הפיננסית.


תחת ההנחיה החדשה, מנהל קרן גידור עם למעלה מ 100 מיליון אירו או 136 מיליון דולר כספים תחת ניהול הקרן, ידרשו לקבל אישור מהרשויות לפעול. האישור יהיה מעין אישור כללי שיאפשר לקרן לפעול בכל השווקים באיחוד האירופי לפעול ללא צורך לקבל אישור או לעבור תהליך רגולטורי בכל מדינה ומדינה בה הקרן תרצה פעול או להשקיע.


ההצעה השנויה ביותר במחלוקת בתקנות החדשות קובעת שקרנות גירו שאינם אירופאיות אלא ממדינה שלישת מחוץ לאיחוד יוכלו לקבל את ההרשאה מהאיחוד האירופי לשווק ולמכור את הקרנות בתוך האיחוד.

הפרלמנט האירופי התעקש גם על הכנסת סעיפים ותקנות במצב בו קרן מגיעה לחדלות פירעון או קרן שמחזיקה נכסים שערכם ירד בצורה משמעותית וכן מה יהיו אפשרויות הפעולה במצב כזה. בנוסף,ישנה דרישה לגבי גילוי מידע ושקיפות מצד הקרן כלפי משקיעיה השונים – פרטיים ומוסדיים וכן ישנה כוונה לחייב את הקרנות לפתח אסטרטגיות לטווח ארוך בחברות שהם משקיעים(דרך הקרן).

תעשיית קרנות הגידור מנסה לשקם את עצמה לאחר שנתיים קשות ביותר. לקוחות רבים (לקוחות פרטיים ולקוחות מוסדיים) השקיעו מיליארדי דולרים בעשור האחרון בקרנות גידור מכל מיני סוגים ובמשבר האחרון רוב קרנות הגידור דיווחו על הפסדי ענק ועצרו את הפדיונות מצד הלקוחות על ידי שימוש בתקנונים הקרן. מהלך זה יחד עם נפילת קרנות הגידור של מיידוף,כמעט וחיסלו את תעשיית קרנות הגידור.

אחת הבעיות שכיום מנסים לסדר ולתקן היא חוסר השקיפות של הקרן כלפי הלקוחות.ברוב המקרים, הקרנות פועלות על ידי ביצוע של מספר אסטרטגיות – כל קרן בהתאם למדיניותה אבל הלקוח אינו יודע מה בדיוק עושה מנהל הקרן ואיך כספו מנוהל. ניתן להתייחס לזה כאל “קופסה שחורה” כאשר הלקוחות יודעים רק מהאסטרטגיה הכללית אך אינם יודעים בפועל כיצד ובאילו מכשירים פיננסים כספם מושקע.

מהלך זה באירופה יגביר את השקיפות של הקרנות כלפי לקוחותיהם וגם כלפי העסקים והחברות בהן הקרנות משקיעות.


ביטויים קשורים : קרן השקעה פרטית בקפריסין, הקמת חברה בחו”ל, מיסוי בינלאומי, חשבון בנק בחו”ל


0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


[/av_textblock]

[/av_one_full]

[/av_section]